Info
Shoots

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk en wat komt er allemaal bij kijken?

Hieronder leg ik het in een aantal stappen uit.

1. Voor welke shoot kies ik?

Je kunt kiezen uit een shoot van 1-5 personen, 6-10 personen of 11 of meer personen. Je kunt een uitgebreide shoot nemen met meerdere opnames, of een single shoot die meer beperkt is.

Bijvoorbeeld: Kom je met 4 personen en wil je alleen een familieportret laten maken (duur ongeveer een 20 minuten tot een half uur) dan hebben we het over een single shoot. Er worden wel verschillende achtergronden en composities gebruikt.
Wil je meerdere opnamen laten maken, zoals de kinderen nog eens apart, dan wordt het een uitgebreide of bigshoot. Dit duurt ongeveer 3 kwartier tot een uur. Je kunt hierbij zoveel combinaties maken als je wilt.

2. Een datum plannen

Wanneer je weet welke shoot je gaat kiezen kun bellen voor een afspraak. 06-486 556 54
(De studio is open van maandag t/m zaterdag alleen op afspraak.)
Dan geef je ook aan welke stijl je aanspreekt; zwart-wit/kleur/pastel. Hier passen we dan de achtergrond op aan. Kledingtips: doe nooit te drukke kleding aan, dus geen grote teksten op shirts, strepen of stippen. Dit kan de foto heel onrustig maken, vooral als je er met meerdere mensen op staat.
Nog leuker is het om de kleding echt op elkaar af te stemmen. Dus spijkerbroek met wit shirt, helemaal in het wit, camel-achtige tinten, enz. Zo krijg je een mooie gestylde foto met de aandacht op de gezichten.

3. Uitzoeken

Op de dag van de opname maken we een vervolgafspraak wanneer we de (bewerkte) beelden gaan bekijken. Bij het uitzoeken van de beelden kan ik je adviseren. Wordt het een vergroting, een canvas, een artwork? Tevens zijn er een heleboel lijstsoorten waar je uit kunt kiezen.
De selectie die we samen maken uit de beelden wordt online gezet en naar je gemaild.
Op deze manier kun je de foto’s online bekijken en kun je nabestellingen doen. Je geeft dan door per mail welk vier-cijferig nummer je na wilt bestellen, plus het formaat en de kleur. (via info@saramuis.nl)
En als je het leuk vind plaats ik gratis een paar foto’s op mijn FaceBook pagina of Instagram!

4. Ophalen en kosten

Wanneer je bestelling klaar is wordt je gemaild of gebeld. Dit duurt meestal 1-3 weken, afhankelijk van je bestelling. Heb je meer vragen? Gewoon even bellen!  06-486 556 54

Een prijsvoorbeeld:
De opnamekosten voor 8 personen met een uitgebreide sessie zijn €115,-
(hier zitten geen afdrukken bij in. Wel advies, een uitzoek-afspraak, een online gallery en eventueel  een paar lage resolutie foto’s voor social media).
Wil je op een locatie i.p.v. in de studio dan komen er €10 of €15 bij (afhankelijk van de afstand)

Hieronder vind je prijslijst zodat je kunt zien wat er allemaal aan afdrukmogelijkheden en digitale bestanden te bestellen is.

DOWNLOAD HIER DE PRIJSLIJST

 

Verder hebben wij ruime ervaring in:

 • SCHOOLFOTOGRAFIE

  (met bestelmodule en handen vrij voor het schoolpersoneel! graag wel koffie op deze dag ;-))

 • NEWBORNFOTOGRAFIE

  (de eerste 2 weken van je kleintje zijn zo mooi! Doe het lekker thuis, ik kom met mijn camera en attributen gewoon naar je toe!)

 • KINDERFOTOGRAFIE

  (no pressure! heeft de kleine zijn dag niet? kom je gewoon een andere keer)

 • FAMILIEFOTOGRAFIE

  (in de studio passen tot maar liefst 30 personen tegelijk)

 • ZAKELIJKE FOTOGRAFIE / BEDRIJFSFOTOGRAFIE

  (passend bij uw bedrijfsuitstraling, gezicht geven aan uw bedrijf, profielfoto’s)

 • HUWELIJKSFOTOGRAFIE

  (trouwfotografie voor elk budget)

 • ROUWFOTOGRAFIE

  (het op een subtiele manier vastleggen van uitvaarten en crematies)

 • MODELFOTOGRAFIE

  (glamourfoto’s, modelportfolio’s of gewoon om jezelf eens in the spotlights te zetten! inclusief visagie)

 

Bel gerust voor meer informatie!  06 486 556 54

Nieuws

Wat ik graag met jullie deel

Het laatste nieuws over mij of mijn vak en alles wat daarmee te maken heeft.

Trouwplannen?

HELLO HAPPY COUPLE ! Als jullie trouwplannen hebben, dan wil je dat zo mooi mogelijk laten vastleggen. Herinneringen maken!Ik verzorg dit met liefde voor jullie, in de vorm van een album of alleen digitale beelden; alles is mogelijk! Belangrijk is dat jullie je...

Waardebonnen; een bijzonder kado!

Zoek je een heel speciaal kado? Dan is een waardebon fantastisch om te geven. Wij maken de waardebon persoonlijk door jouw eigen tekst te gebruiken, en we pakken hem daarna mooi voor je in. Via info@saramuis.nl geef je aan wat je precies wilt geven, alles is mogelijk!...

Kinderfeestjes in fotostudio

Wil je eens een keer echt uitpakken met je (bijvoorbeeld laatste) kinderfeestje? Dan is een studiofeestje echt the bomb! Waan je in de wereld van een superster en laat je haar en make-up doen door een echte visagiste! Bespreek dan met de fotograaf je wensen en we...

Rietsnijders De Weerribben

  HET ONTSTAAN VAN DE SERIE De fotoserie over rietsnijders “Mijn roots”   Opgegroeid in een van de mooiste gebieden van Nederland heb ik, als kind al, leren genieten van de Weerribben. Mijn ouders hebben mij leren kijken naar al het moois om me heen. Dat, en de...

Nieuw: Rondfoto op beton

NIEUW IN ONZE STUDIO COLLECTIE: RONDfoto op BETON Durf jij het aan? Uniek, stoer en robuust. Elk paneel is handgemaakt. 3 cm dik paneel voorzien van een met de hand aangebrachte toplaag (bovenzijde en zijkant) Geprint met dekwit (standaard) of zonder. Print to plate...